Startsida
av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se i Älmhult
91 foruminlägg
1350 artiklar
Hösten innebär för många företagare förändringar. Gamla problem får nya lösningar som skall arbetas in för att förenkla vardagen. Inte sällan upplever många mindre företag att administrationen kan bli en tidskrävande uppgift som kan upplevas begränsande. Men med den digitala utvecklingen följer allt fler verktyg som förenklar arbetet och frigör tid, ett sådant är den mobila stämpelklockan från Nuba.

 

Stämpelklocka är kanske något som främst för tankarna tillbaka till industrin, men det är i viss mån en felaktig bild. Faktum är att många företag är i behov av system för att hålla koll på när och var personalen befinner sig, inom vissa branscher är det till och med ett lagkrav att hålla en personalliggare. För företagare som är på jakt efter digitala lösningar så finns bland annat verktyget Nuba. Det är en mobilapplikation som personalen enkelt installerar på sina telefoner. I appen kan man sedan ställa in fasta koordinater för bland annat kontoret varpå telefonens GPS känner av när man anländer eller lämnar arbetsplatsen. Men den fungerar också utmärk som en vanlig stämpelklocka där man öppnar appen och klickar på stämpla in respektive stämpla ut. Tidsstämplingarna som gjorts i Nuba kan sedan enkelt exporteras till bokföringssystem såsom Fortnox för att generera tidrapporter inför lönekörningarna.

Att använda ett tidrapportsystem kan även underlätta på andra sätt. Du som företagare behöver inte i samma utsträckning fråga ut personalen om när och hur de arbetat, båda parter har i ställen tydlig insyn i den upparbetade tiden. En annan positiv aspekt är att man mer långsiktigt kan se på hur tiden disponeras och om det kan finnas utrymme för att frigöra mer tid eller om det kan finnas behov för nyanställning. Kanske kan en tydlig överblick på sikt innebära olika sätt att arbeta smartare och effektivare när du kan kartlägga tidstjuvar.

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.