Carl Henric Wallblom är VD för Lesley Comsetics AB. Ursprungligen var det hans föräldrar, Ann och Bo Wallblom, som introducerade Mary Kay i Norden. Tillsammans med SunDay, som är ett nytt varumärke under OKQ8 som erbjuder helhetslösningar för sol, laddning och lagring, har Lesley Cosmetics skapat en riktig solskenshistoria genom att pryda företagets lagerbyggnad med solceller.

”För oss är det ju som för alla företag, hoppas jag, viktigt att göra allt vi kan för att effektivisera vår energianvändning och samtidigt se till att vi minimerar en negativ klimatpåverkan. Och genom att ställa om till förnybar energi är det möjligt”, berättar Carl Henric.

Läs mer om OKQ8:s lansering av SunDay här

En strålande satsning

På Lesley Cosmetics strävar man hela tiden efter att minska sin negativa klimatpåverkan. I hållbarhetsarbetet står tre prioriterade områden på agendan: Att minska mängden avfall, att kontinuerligt se över att verksamheten har en hållbar förvaltning och användning av naturresurser samt att öka andelen förnybar energi. På så vis kom det sig snarast naturligt när frågan om att installera solceller lades på bordet.

Carl Henric berättar: ”Det var två av mina kollegor som identifierade solenergi som en klok satsning som skulle hjälpa oss att både effektivisera energianvändningen och minska vår klimatpåverkan. Det presenterades internt och efter det gick vi ganska snabbt från ord till handling. Det är sådan win-win att det inte blir någon långbänk i beslutsfattandet – det är bara att köra!”.

Urvalskriterierna var solklara, bland annat ville man hitta en leverantör som kändes gedigen, etablerad och tillräckligt stor för att ha kapaciteten att kunna leverera solenergi i många år framöver. Bland de tänkbara leverantörerna stod SunDay ut genom ägandeskapet av OKQ8.

Carl Henric igen: ”Vi började inventera tänkbara leverantörer och ganska tidigt identifierade vi SunDay som en av dem. För oss var det viktigt att ha en leverantör som kunde stå för garantier och underhåll även om 20 – 25 år, i synnerhet eftersom branschen utvecklas väldigt fort just nu”.

348 solcellspaneler har nu installerats på Lesley Cosmetics lagerbyggnad i Göteborg och samarbetet har, enligt lagerchefen Michal Sandvad, fungerat utmärkt från start till installation och driftsättning. Solcellsanläggningen förväntas reducera företagets koldioxidutsläpp med 57 020 kg årligen.

Carl Henric avslutar: ”Vi är glada över att frågan restes internt och att vi snabbt kunde gå från ord till handling. Inte minst naturligtvis i dessa tider då vi har en energikostnad som kontinuerligt ökar för oss alla. Och en planet som vi väldigt konkret kan konstatera blir allt varmare. Så nu ser vi fram emot att både kapa kostnader och att vara mer miljövänliga!”.

Läs mer om OKQ8:s lansering av SunDay här

Om SunDay

SunDay är ett nytt varumärke inom OKQ8 som levererar helhetslösningar för solenergi, laddning och energilagring till nordiska företag.

SunDay arbetar långsiktigt och hållbart med de senaste tekniska lösningarna för att du ska känna dig trygg under hela livscykeln.


Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.