Startsida
av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se i Älmhult
91 foruminlägg
1352 artiklar

Företagskort ger alltid högre rabatter än Personal- och Privatkort. Så här kan du göra för att alltid få den högsta rabatten.

Många frågar oss om Personal- och Privatkort för att tanka den egna bilen. Ja det finns personalkort och de är mycket vanliga hos lite större företag. Hos mindre företag kan man skaffa vanliga Företagskort till företagsägaren och även personalen.

Företaget är alltid betalningsansvarig

Anledningen att Företagskort har högre rabatt beror på att det är företaget som är slutligt betalningsansvarig, dvs inte den som innehar Företagskortet. Drivmedelskedjorna sparar därmed in på kreditupplysning, kundsupport och man ser företaget som en mer kreditvärdig kund.

Att företaget är slutligt betalningsansvarig innebär att det här bara är lämpligt för ägaren eller de i personalen med fast anställda eller på annat sätt har starka band till företaget. Skulle kortinnehavaren av någon anledning inte betala trots påminnelse skickas fakturan vidare med betalningskrav till företaget.

Är det tillåtet?

Vi har tillfrågat drivmedelskedjorna och det finns inga regler, lagar eller skattemässiga invändningar. Detta är heller inte att anses som en skattepliktig löneförmån.

OKQ8, Preem, Shell

FöretagandePlus har ramavtal med OKQ8, Preem och Shell och samtliga finns tillgängliga i FöretagandePlus.


Mer om Preem kampanjen här.


Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.