När det kommer till sökmotoroptimering finns det en mängd olika faktorer att ta hänsyn till, något som också innebär att det finns många fallgropar. I denna artikel tänkte jag därför berätta mer om några vanliga SEO-misstag som du bör undvika under det kommande året.

Misstag #1 - att strunta i användarna

Något som har blivit tydligare och tydligare under senaste år, är att Google och andra sökmotorer lägger allt större vikt på hur användarna integrerar med webbplatser. Exempelvis huruvida länge de stannar på en sajt, hur många sidor de besöker, om de tar någon action och så vidare.

Se därför till att anpassa din webbplats och dess innehåll på ett sådant sätt att de tilltalar användarna. För att analysera hur dina webbplatsbesökare integrerar med din sajt och därigenom få underlag till lämpliga åtgärder, kan du med fördel använda verktyg såsom Hotjar.

Misstag #2 – att inte fokusera på nyckelord

Innehåll har sedan länge varit en av de viktigaste faktorerna för att lyckas positionera sig bra i sökmotorer. Något som allt fler börjar inse. Ett fel som många däremot gör är att de lägger en massa energi på att skriva stora textmängder, utan att fokusera på ett väl utvalt nyckel-/sökord.

Väljer man inte sina nyckelord väl så kan det nämligen vara så att man producera en massa textinnehåll som är dömt att misslyckas redan på förhand. Det vill säga att det inte kommer generera önskat resultat.

Om det inte görs några sökningar på det du skriver om, alternativt om konkurrensen är alldeles för hård, kommer närmare bestämt resultatet utebli. Innan du producerar text bör du därför genomföra en sökordsanalys.

Mer av Albin: Låt kunderna sköta din digitala marknadsföring

Misstag #3 – att strunta i mobilanpassningen

Är det verkligen nödvändigt att fortfarande tjata om det här med mobilanpassade hemsidor? Ja, det är faktiskt det. En mobilanpassad hemsida är numera en förutsättning för att lyckas i sökmotorerna. Trots detta så är det alltjämt för många som fortfarande struntar i detta.

Har du inte gjort din webbplats kompatibel med mobila enheter så är det hög tid att göra det. Dels är det viktigt för att slippa misstag nr 1, men det är också viktigt eftersom Google numera använder ett mobile-first index.

Där har du det – tre vanliga SEO-misstag som definitivt bör undvikas under det kommande och efterkommande åren.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.