Tack vare effektiva, flexibla och enkla funktioner är det möjligt att läsa och analysera trafikinformation på ett helt nytt sätt.

Med Google Analytics får du underlag för förändringar, för att kunna formulera mer välinriktade annonser, stärka företagets marknadsföringssatsningar och skapa webbplatser som leder till fler omvandlingar och vidareutveckling samt lära känna dina användare.

Tjänsten är kostnadsfri men det finns en mer avancerad version som är avgiftsbelagd.

55% av de 10.000 mest populära webbplatser använder sig av Google Analytics. Tjänsten riktar sig först och främst till marknadsförare som behöver mäta effekten och resultatet av olika initiativ och som vill har en detaljerad statistik.

Google Analytics kan spåra besökare från alla adresser, sökmotorer, banners, AdWords, e-post och även PDF-dokument.

Vad kan du få ut av Google Analytics?

Du får tillgång till olika rapporter som ger dig en total insikt om varje specifik aspekt av din webbplats och vilka som är dina mest lojala besökare. Tjänsten ger dig också information om:

  1. Besökare: Den visar en hel del om de besökare som kommer till din webbplats, var de befinner sig geografiskt, vilket språk de talar, hur ofta de besöker din webbplats och vilka datorer och webbläsare de använder för att komma dit.
  2. Trafikkällor: Här hittar du hur besökarna kom till din webbplats. Du kan spåra vilka webbplatser som länkar till din sida eller vilka sökord folk använder för att hitta dig.
  3. Innehåll: Den ger dig insikt i specifika sidor på webbplatsen, vilka sidor som besökarna går in på och vilka som är mest populära.
  4. Mål: Du får information om önskade åtgärder från användare, inklusive nedladdningar, registreringar och inköp.

Har du en e-handelsbutik får du insyn i alla aktiviteter.

Google Analytics och Sociala Medier

Med Google Analytics kan du skapa en skräddarsydd rapport med den informationen du är i behov av. Du kan spåra trafik från sociala medier, kampanjer och andra webbplatser samt den interna sökfunktionen på ett mer effektivt sätt, jämföra olika tidsintervall och segmentera olika besökargrupper för att se hur användningen skiljer sig mellan dessa målgrupper.

Google Analytics ger möjlighet att mäta effekten av de sociala medieverktygen. Som marknadsförare får du ett gratis verktyg för att bevaka, utvärdera och mäta olika aktiviteter i sociala medier.

Du får information om värdet av ditt sociala nätverk i siffror och kan lätt koppla effekterna av det sociala nätverket till faktorer som är viktiga för din verksamhet. Du får statistik om var dina besökare kommer ifrån och deras engagemang, en överblick över de sociala nätverk som är viktigast för dig och kan ta reda på vilka nätverk som leder trafik din sajt. Du får möjlighet att upptäcka vilka sociala plattformar som är mest relevanta för din sajt och information om vilket innehåll som är populärt i alla dina olika sociala nätverk.

För att få tillgång till Google Analytics kan du skapa ett konto kostnadsfritt här.

Där hittar du också all information om Google Analytics och dess funktioner såsom:

Analysverktyg, Innehållsanalys, Social Analytics, Analys av mobila enheter, Omvandlingsanalys, Annonseringsanalys.

Google har också en egen YouTube kanal med flera videor om Google Analytics.

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.