Företaget ic.energy har på fem år gått från att vara ett enmansföretag till att ha 30 anställda. Deras teknikkonsulter arbetar med allt från stöd till kärntekniska anläggningar, utbyggnaden av vår infrastruktur, byggprojekt från idé till inflyttning och hållbara energisystem.

För ett företag som ic.energy, som ständigt ligger i framkant och arbetar i olika branscher, ställs det höga krav på en stabil administration.

– Jag använder mig bara av Blikk när det kommer till administrationen. Det är ett effektivt program som har fungerat klockrent från start och sparar oss väldigt mycket tid. Och det blir egentligen bara bättre och bättre eftersom vi, i och med att vi växer, har användning för allt fler funktioner i programmet, säger Mikaela Andersson, ekonomiansvarig på ic.energy.


Teknikkonsulterna på ic.energy arbetar bland annat med stöd till kärntekniska anläggningar som OKG i Oskarshamn.

Blikk erbjuder viktiga funktioner

ic.energy använder bland annat funktioner som tidsrapportering, projekthantering och resursplanering i Blikk. De skapar också sina faktura- och löneunderlag i systemet som sedan skickas direkt till de integrerade ekonomi- och lönesystemen.

– Vi har även stor användning av Blikks analysverktyg och rapporter för att få en bra överblick av verksamheten. Där kan vi bland annat analysera fakturerbar tid och debiteringsgrad vilket hjälper oss att avgöra vilka projekt som exempelvis som kommer att vara lönsamma även om konjunkturen viker. Det är en väldigt viktig funktion för oss.

Så underlättar du tidrapporteringen för dina anställda

Se videon – få en helt ny syn på administration

I Blikk har de även möjlighet att specialanpassa inställningar efter olika kunder och medarbetare. Det är en funktion som Mikaela beskriver som avgörande när de arbetar i så skilda branscher.

– Här kan man exempelvis lägga in en medarbetares tjänstebil och traktamenten. Det känns som att det finns en funktion för allt vilket vi tycker är jättebra.

Snabb och trevlig support

Företaget upptäcker ständigt nya användningsområden i Blikk. Exempelvis har de nyligen börjat använda e-signering och timbank där de fått hjälp med många bra tips från supporten.

– Supporten är alltid väldigt bra – de är snabba, kompetenta, trevliga och ger användbara råd, säger Mikaela och fortsätter:

– Blikk är verkligen ett bra system som fungerar både för små och stora företag.

Fakta Blikk
Genom att samla flera viktiga funktioner i ett system kan Blikk spara tid, minska administrationen och öka lönsamheten hos ett företag. Systemet håller koll på kunder, försäljning, avtal, projekt, tidrapporter, kvitton och fakturering. Blikk är integrerat med marknadens vanligaste lönesystem och ekonomisystem såsom Fortnox, Visma eEkonomi, Visma Administration, Visma.net och Björn Lundén.

Prova gratis

Fler kundcaseTaggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.