Hur kan jag få finansiering och bidrag till mitt företag?

22
3
OM jag nu ska göra som jag har tänkt ett tag, starta egen firma så undrar jag lite hur jag går till väga för att få till det ekonomiska?

Jag har noll koll på detta så jag uppskattar alla svar och rekommendationer ni har.

Har fått tipset om STING och kollat in deras hemsida, de verkar ju seriösa och bra, men om det är någon här som har lite mer information och har använt er utav dem så berätta gärna! http://www.stockholminnovation.com/

Som jag har förstått det så kan man få coachning, affärsutveckling och bidrag från dessa om företaget har bas i Stockholm. Men som sagt, jag har dålig koll.

Tacksam för alla svar och råd som sagt.
367
46
[b]Du vill starta företag och söker bidrag för att få till det ekonomiskt?[/b] STING är nog inget för dig! ” en snabbare väg från idé till globalt företag. ICT – Internet/media – Cleantech – Life Science” Herregud!! Globalt…?.. [b]Gör så här istället[/b]; Jobba -gärna dubbla jobb- och tjäna in pengar så att du har något att starta med. Klarar du det så klarar du kanske att driva eget för det är så du kommer att ha det de första åren. Lika bra att du vänjer dig. Lycka till!
Redaktuellt
1009
206
Haha, bra svar! Så är det ju faktiskt för många. Antingen lyckas man inte riktigt och har lite att göra eller så lyckas man bra och jobbar mer än man någonsin velat. Sedan kan man ju förståss bygga vidare och få en skönare tillvaro.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
1468
246
Dessutom stod det väl längst ner på den här hemsidan med TING att 'fonden för tillfället är fulltecknad'. Pengar slut alltså.
1009
206
Hej Jonas, Beroende på hur din situation ser ut kanske du kan få startaeget-bidrag. Kolla med Arbetsförmedlingen om det. Kolla även http://www.arbetsformedlingen.se/download/18.4b7cba481279b57bec180001139/1401114615966/St%C3%B6d+vid+start+av+n%C3%A4ringsverksamhet.pdf. Det finns en del andra aktörer där man kan få gratis hjälp vid starten. Tex NyföretagarCentrum. Det står mer i länken ovan. Beroende på verksamhet mm går det ibland att få stöd/lån av ALMI. Går du via NyföretagarCentrum vet jag att de kan hjälpa till med det. Du är också välkommen att kontakta mig för andra vägar att lyckas med företagsbyggandet.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
22
3
Tack för många bra svar och visdomsord ! Ska läsa på lite mer.
12
1
Här finns en liten bildserie som visar olika alternativ för att finansiera starten av ett företag. kolla på [img]http://tips-om.se/sa-finansierar-starten[/img] Lycka till!
Holger Wästlund http://www.tips-om.se http://www.byggaom.se http://www.bli-inredare.se
12
1
Här finns en bildserie som visar olika alternativ för att finansiera starten av ett företag. Kolla [url=http://tips-om.se/sa-finansierar-starten]http://tips-om.se/sa-finansierar-starten[/url] Jag hoppas att du har nytta av tipsen som finns där.
Holger Wästlund http://www.tips-om.se http://www.byggaom.se http://www.bli-inredare.se
1468
246
Lite märklig ordning på tipsen tycker jag nog. På första plats står att man kan kolla om man kan belåna bostaden. På tjugonde plats kommer tipset att gå till banken för att låna med affärsplanen som grund. Jag skulle vilja vända på dessa, och sätta belånande av hus som den absolut [u]sista[/u] utvägen. Går det åt skogen med företagandet, vilket det ju trots allt gör titt som tätt, så är det väldigt trist att bli av med hus och hem. Gör en trovärdig och bra affärsplan och gå till en vanlig bank. Visar du att du själv tror på iden och är beredd att satsa hela ditt liv på den, så kommer du att få lån om kalkylerna ser ut att vara realistiska.
12
1
Jag håller helt och hållet med dig, Ingvar, om att punkten om att kolla om man kan belåna sin bostad borde komma senare i bildserien pga. det skäl du nämner. Samtidigt tycker jag att det är angeläget att känna till flera av alla de möjligheter som finns utöver att gå till en vanlig bank.
Holger Wästlund http://www.tips-om.se http://www.byggaom.se http://www.bli-inredare.se
22
3
Jag har kontaktat STING nu och kan säga att jag är riktigt nöjd med dem nu.
10
2
Man ska tänka på att STING hjälper inte vilket nystartat företag som helst, som I:et i namnet så är det Innovation de söker. Du ska ha någon ny innovation på din marknad för att du ska komma in i deras program, sen finns det väl säkert undantag också såklart. Är det du som har en av de företagen som är med i deras Fast Forward program nu? [quote="JonasJ" post=49754]OM jag nu ska göra som jag har tänkt ett tag, starta egen firma så undrar jag lite hur jag går till väga för att få till det ekonomiska? Jag har noll koll på detta så jag uppskattar alla svar och rekommendationer ni har. Har fått tipset om STING och kollat in deras hemsida, de verkar ju seriösa och bra, men om det är någon här som har lite mer information och har använt er utav dem så berätta gärna! [url=http://www.stockholminnovation.com/]http://www.stockholminnovation.com/[/url] Som jag har förstått det så kan man få coachning, affärsutveckling och bidrag från dessa om företaget har bas i Stockholm. Men som sagt, jag har dålig koll. Tacksam för alla svar och råd som sagt.[/quote]
10
2
Hur har det gått? =) Alltid spännande!
1
Detta är inte ett enkelt ämne tycker jag. MEN, om du vill starta upp ett företag baserat på en uppfinning eller idé rekommenderar jag en skola som heter Ideum i Lidköping, www.ideum.se Där får man tips och coachning på hur man kan finansiera sitt företagande. Min syster gick uppfinnarutbildningen på Ideum och hon kör eget nu.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.