OSS Moms för privatkunder inom EU utanför Sverige

1
Har svårt att hitta info om vad som gäller för detta:
Bakgrund:
När man säljer via webben till privatkunder inom EU (Såkert många som inte vet detta) för mer än ca 100 000 kr/år så MÅSTE man antingen vara registrerad som företag i de olika länderna, eller registrera sig för OSS på skatteverket.
Registreringen innebär att man redovisar alla försäljningar "för sig" på nåt sätt, och sedan betalar in momsen på ett konto på Danske Bank en viss dag i månaden.
Vi har kommit upp över den gränsen nu och är tvingade att registrera oss.
I vår webshop har jag momsfritt till kunder utanför EU, och företag med korrekt org.nr inom EU, och med Svensk momssats för privatkunder.
Nu är frågan vad som gäller med det nya arbetssättet?
Måste jag sälja med olika momssatser till kunder från de olika EU-länderna, eller kan jag fortsätta sälja med Svensk moms, men bara betala in t.ex. 19% moms till OSS för mina Tyska kunder?
Har strulat rätt mycket med kortbetalningar som inte fungerar till olika kundgrupper "Med eller utan moms" redan, och vill helst inte krångla mer med momssatser och krångel med kortbetalningar p.g.a. detta också.

Det blir ju liksom mycket krångligare och mer kostsamt att hantera moms via OSS än vad vi hittills gjort, så det vore inte fel om man kunde tjäna någon krona på momsen i alla fall. ;-)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.