Notis: Det finns många fler företag i Sverige som erbjuder liknande tjänst och fler svar kommer att publiceras efterhand.


E-butik.se

e-butik.se

1. Med en eller ett par meningar – Varför ska man välja er webbutik?

Vi arbetar alltid tillsammans med dig som kund för att du ska få så bra information och kunskap om vår e-butik som möjligt, men även e-handel generellt. E-handeln idag är betydligt mer än en e-butik och vi vill att våra kunder ska få ta del av så mycket som möjligt. E-butik.se är en av Sveriges största leverantörer till små och medelstora företag och har varit verksamma i över 10 år så vi har hunnit skaffa oss en erfarenhet vi gärna delar med oss av.

2. Vad kostar er webshop?

E-butik kostar från 340 kr/mån, samt en installationsavgift på 1 995 kr (engångsavgift)

3. Om man har frågor efter att ha investerat i er webbutik, hur funkar supporten?

E-butik tillhandahåller alltid kostnadsfri support och rådgivning både per telefon och e-post. Telefontider mellan 9.00 - 17.00 varje vardag, samt e-post med en svarstid på 1 timme.
Vi bjuder även in till seminarier, workshops och kostnadsfri ”e-handelsverkstad” där du som kund kan komma till oss och gemensamt med oss arbeta i din butik på plats om du behöver hjälp.

4. Kan ni nämna några funktioner i er nätbutik som ni är extra stolta över och som ni ser som ett stort plus?

E-butiks plattform är utformad för att våra kunder ska kunna börja ”smått” med låga avgifter, för att förenkla starten. Som kund kan man bygga på sin butik, med flera olika funktioner, när man själv vill, och flertalet av våra installationer går snabbt och är mycket effektiva för kund.
När vi utvecklar vår nya version av butiken kan du även följa och påverka utvecklingen på http://blogg.e-butik.se.

5. Passar er webbutik till alla slags företag?

E-butik är bäst lämpad för små- och medelstora företag. Är Du ny inom e-handel, så är e-butik ett självklart val, på grund av våra kunskaper, förmåga att hjälpa kunder komma igång, samt vår kundservice som alltid är kostnadsfri för dig som kund.

6. Går er webbshop att koppla ihop med tredjepartskomponenter som t ex bokföringsprogram, cms eller crm. (Nämn gärna vilka)

Ja, e-butik stödjer tredjepartskomponenter. Vi har de mest attraktiva betaltjänsterna (Kortbetalning, Fakturering, Delbetalning med mera), stöd för Specter Business Management (som är ett onlinebaserat affärssystem med CRM, bokföring, artikeldatabas med mera), Visma SPCS och FDT.

7. Vad tycker ni är viktigt när man ska välja webbutik?

När man ska etablera sin e-handel, så är det viktigt att man tänker på ”sina krav” redan från början, välj en leverantör som Du kan jobba med i flera år, prova leverantörernas butiker (nästan alla erbjuder prövotid), se över leverantörens mjuka värden (support, stöd, rådgivning och liknande) för att Du  ska kunna komma igång på ett bra sätt, samt få möjligheten att utvecklas med din e-handel. En webshop bör vara ett långsiktigt tänkande med tydliga mål i försäljningen. Funktioner hos leverantörer är självklart viktigt, men tänk på att det är försäljning som är målet. Ett sista tips är också att kontakta några av de kunder som använder den leverantören som du är intresserad av, lyssna med dem vilken hjälp de får mm. Välj då inte bara kunder på referenssidan utan hitta några egna så du verkligen har slumpat fram kunden du frågar själv.

8. Kan du ge några övriga råd till personer som ska starta en egen webbutik och bedriva internethandel? Vilka är era experttips?

När man startar sin e-handel så är det viktigt att man förbereder så mycket som möjligt, med sina produkter, beskrivningar och informationstexter och liknande. Ett vanligt misstag som många gör, är att de tar alldeles för lång tid på sig, innan de kommer igång med försäljningen, på grund av alldeles för stor fokusering på detaljer. Allting går alltid att ändra/redigera efterhand - prova dig fram. Be gärna andra personer som du känner att ”provköpa”/utvärdera butiken, innan den lanseras, för att minska misstag och missförstånd. Tänk på att all information ska vara tydlig och enkel, din kund skall kunna få den mesta informationen, från din butik redan från början. Tydlig köpvillkor, anvisningar, samt kontaktinformation underlättar alltid för Kund.

Tänk på att ange trygghet för Dina kunder, visar gärna vem Du är i butiken, skriv om företaget och lyft fram Din butiks specialiteter.

Du har oftast bara en chans att fånga kunden - se till att försöka göra det på bästa sätt genom att: Fånga kunden på första sidan - led in kunden i butiken, förmedla trygghet - tala om hur du skickar dina varor, leveranstid, övriga villkor, sist men inte minst - Tacka kunden för lagd beställning!

Besök e-butik.se

 

FortnoxFortnox

1.  Med en eller ett par meningar – Varför ska man välja er webbutik?

Vår shop är enkel att bygga (mallar), men shopinnehavaren kan även bygga en mer avancerad shop (funktionerna finns). Tillsammans med våra övriga program (bokföring, fakturering) har man en lösning från en och samma leverantör. Smidigt, tryggt och säkert.

2.  Vad kostar er webshop?

89:-/månad

3.  Om man har frågor efter att ha investerat i er webbutik, hur funkar supporten?

Support via telefon och mail. Mån-fre 08-17. Handböcker till alla program finns inuti programmen.

4.  Kan ni nämna några funktioner i er nätbutik som ni är extra stolta över och som ni ser som ett stort plus?

Framförallt integrationen mellan våra program. Programmets smidighet.

5.  Passar er webbutik till alla slags företag?

De flesta kan ha vår webbshop. Vi har dock inte downloadfunktioner idag.

6.  Går er webbshop att koppla ihop med tredjepartskomponenter som t ex bokföringsprogram, cms eller crm. (Nämn gärna vilka)

Här är vår styrka. Vi har CRM, Bokföring, Fakturering i vårt sortiment och alla program ”pratar” med varandra vilket gör det mycket smidigt. En webborder blir lätt en faktura som med ett par knapptryckningar blir ett verifikat i bokföringen.

7.  Vad tycker ni är viktigt när man ska välja webbutik?

Kunna påverka layouten så att man får sin egna ”touch” på butiken. Seriös leverantör som ska finnas om 3 år också. Möjlighet att kunna koppla ihop shoppen med bokföring och fakturering.

8.  Kan du ge några övriga råd till personer som ska starta en egen webbutik och bedriva internethandel?

Skissa först hur din shop ska se ut. Välj snygga bilder. En snygg bild säljer mycket mer än en säljande text.

Besök Fortnox

 

JBN MediaJBN Media Sverige AB

1. Med en eller ett par meningar – Varför ska man välja er webbutik?

En komplett butik med kortbetalning snabbt och enkelt. Vi har bara ett paket och alla funktioner i butiken ingår.

2. Vad kostar er webshop?

En Shop2Go.se butik kostar 1500 kr / år - då ingår domännamn, webbhotellskonto Pro och Betallösning Payson. Vill man ha en egen unik design kostar det från 4000 kr(Engångsavgift). Priser är inkl moms. Testa gratis i 30 dagar. Automatisk installation - Premiär 5 sept - Just nu kan man beställa en manuell installation av oss.

3. Om man har frågor efter att ha investerat i er webbutik, hur funkar supporten?

Support via telefon och mail. Alla vardagar 09-17.

4. Kan ni nämna några funktioner i er nätbutik som ni är extra stolta över och som ni ser som ett stort plus?

Vi är extra stolta över att vi kan ebjuda er alla funktioner i ett paket till ett konkurrenskraftigt pris.

5. Passar er webbutik till alla slags företag?

Ja, vår webbutik passar till alla slags företag.

6. Går er webbshop att koppla ihop med tredjepartskomponenter som t ex bokföringsprogram, cms eller crm. (Nämn gärna vilka)

Vi har betalmodul för Payson(Kortbetalningar) och inom kort en Betalmodul för Svea Ekonomi - Fakturabetalningar. Shop2Go.se har 2 systersystem. Site2Go.se(cms) och Blogg2Go.se(Blogg).

7. Vad tycker ni är viktigt när man ska välja webbutik?

Att butiken är så enkel som möjlig för kunden men endå professionell.
Dessutom bör den innehålla alla funnktioner som man kan tänkas behöva när man skall driva webbutik.
Som kund skall man inte behöva välja olika prisklasser och paket beroende på vilken budget man har utan Webbutiken skall jobba för dig.

8. Kan du ge några övriga råd till personer som ska starta en egen webbutik och bedriva internethandel? Vilka är era experttips?

Första intrycket är alltid det viktigaste. Du bör satsa på en design som är unik för just dig, en snygg och enkel design/layout fångar upp intresset hos kunden.
Dessutom bör du tala om direkt vart man har hamnat(Butiksnamn/Företag) så inte kunden blir förvirrad, det ger ett seriöst intryck av din butik.

Besök JBN Media

 

JetshopJetshop

1. Med en eller ett par meningar – Varför ska man välja er webbutik?

Jetshop är Skandinaviens största leverantör av e-handelsbutiker. Jetshop är lösningen för dig som har ambitionen att bli framgångsrik på nätet. Med vårt system och våra partners har du alla förutsättningar för att lyckas.  

2. Vad kostar er webshop?

995 kr / mån plus startavgift på 7900 kr där kundspecifik design, personlig uppstartshjälp, utbildning mm ingår. (startavgiften kan väljas bort med en ”gör-det-själv” paketering)

3. Om man har frågor efter att ha investerat i er webbutik, hur funkar supporten?

Vi har telefon och mail support som ingår i abonnemanget. Supporten är öppen vardagar 8-17. Varje kund får också en Account Manager tilldelad som finns med som ett kostnadsfritt bollplank för affärsutveckling, marknadsföring, frågor om betaltjänster, frakt och logistik etc.

4. Kan ni nämna några funktioner i er nätbutik som ni är extra stolta över och som ni ser som ett stort plus?

Förutom alla grundläggande funktioner som krävs för att lyckas på nätet så har vi en språkmodul som gör att du kan sälja dina produkter på flera marknader. Vi har också en integration mot Schenker som gör att du får rätt pris på frakten direkt från vårt rabatterade ramavtal. Vi har även en modul för att sälja digitala produkter. Saknar vi någon funktion kan vi göra kundspecifika anpassningar.

5. Passar er webbutik till alla slags företag?

Ja, stora som små företag. B2C och B2B. För B2B-butiker har du möjligheten att lägga upp olika prislistor beroende vilken kund som loggar in.

6. Går er webbshop att koppla ihop med tredjepartskomponenter som t ex bokföringsprogram, cms eller crm. (Nämn gärna vilka)

Mamut, Visma SPCS, Specter, Webservice API för integration mot andra system. Integration mot Apport.net (fraktbokningssystem). 3pl-system. Prisjämförelsesajter. Betalningslösningar som tex Kreditor, Gothia, Svea, Dibs, Auriga.

7. Vad tycker ni är viktigt när man ska välja webbutik?

Fundera på vilket behov man har idag och vad man kan behöva i framtiden med avseende på funktionalitet, integrationer, marknadsföring etc. Vilken ambitionsnivå man har. Hur mycket hjälp man kan behöva. Behöver man hjälp med design.

8. Kan du ge några övriga råd till personer som ska starta en egen webbutik och bedriva internethandel? Vilka är era experttips?

Fundera igenom hur man tänker jobba med marknadsföring och kundtjänst. Detta är väldigt viktiga områden som är helt avgörande om du ska lyckas eller inte. Marknadsföring kostar antingen tid eller pengar (eller både och), så det är viktigt att avsätta resurser. Sondera marknaden. Säljs mina produkter redan på nätet? Om ja, hur kan jag göra det bättre.

Besök Jetshop

 

Fortsättningen: Nätbutiker och webshopar N - Ö

3 kommentarer
2011-12-16 06:40
Ni glömde helt bort open source lösningarna och bara 3 alternativ! Kontakta oss på Nordic Web Team nästa gång. ;)
0
Rikard Sigvardsson
2009-08-19 16:49
Textalk Webshop är en av Sveriges mest etablerade e-handelslösningar med över 1500 aktiva butiker. Studera oss gärna på http://shop.textalk.se
0
johan Berg
2009-08-03 09:47
Vi har en butik på gång. Ni får gärna fråga/lägga in oss. Shop2go.se öppnar 5 Sept.
0
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.