Alla företag har som mål att kontinuerligt expandera sitt företag men i många fall är det en kostsam historia att anställa mer personal eller flytta till större lokaler. Många mindre företag har inte heller möjligheten att införskaffa de likvida medel som krävs för att utöka sin verksamhet. Det är här företagslån har sin plats i företagarnas värld och kan vara det verktyg som behövs för att växa företaget och öka intäkterna i det långa loppet.

Företagslån för både små och stora företag

De snabbare företagslånen som idag finns tillgängliga att ansöka om på nätet riktar sig mot både små och stora företagare. Dessa företagslån kan till stor del liknas vid ett vanligt blancolån och är en typ av företagsfinansiering.

Ett företagslån av denna typ har i regel ett lånebelopp mellan 10 tkr - 2 miljoner och varierande krav på säkerhet. I de fall där det ställs ett krav på säkerhet är det i form av personlig borgen. Överlag har dessa lån relativt låga krav och många företag ges en chans till att låna pengar så länge företaget har rätt förutsättningar för ett låntagande.

Ta inga förhastade beslut

Många företag väljer att använda sig av ett företagslån för att utöka sin verksamhet eller för att lösa en oväntad ekonomisk kris inom företaget. Oavsett vad man ska använda företagslånet till så finns det en mängd olika långivare att välja på och det absolut viktigaste innan man tar ett lån är att man är förberedd och påläst.

Jämför långivare

Det kan lätt kännas överväldigande att börja jämföra olika långivare, deras räntor, lånevillkor och för- och nackdelar. Men precis som det finns jämförelsesajter för priser, så finns det även jämförelsesajter för lån. Dessa jämförelsesajter gör grovjobbet åt dig och man får all information över alla långivare samlat på ett och samma ställe.

Var informerad

Genom att jämföra företagslån innan ett lånebeslut tas har man största möjliga chans till ett lyckat låntagande. Läs noga igenom lånevillkor för de olika långivarna och se till att ha en god helhetsbild över lånets totala kostnad.

Undvik fallgropar

När man jämför företagslån och hittar en långivare som har rätt lånevillkor och förmånlig ränta är det lätt hänt att man blir lockad till att ansöka om ett lån. Detta är en vanlig fallgrop när man ger sig in på lånemarknaden och något man absolut ska undvika. Spontana lånebeslut leder oftast till ekonomiska svårigheter och problem för företaget.

Fler texter om lån för företagare

7 råd för hur du som småföretagare bäst lånar pengar

Ska du verkligen ta ett företagslån? Tänk på detta före

Tips hur du ska göra inför banklånet

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.