De nya, elektrifierade, modellerna av skåpbilarna Doblò och Scudo har bara rullat på de svenska vägarna i några månader, men har redan väckt uppmärksamhet i småföretagarkretsar.

För skåpbilarna – vars föregångare blivit flerfaldigt prisade, bland annat som ”Light van of the Year” (Doblò -16, -17 och -18) kommer nu för första gången som 100% eldrivna. E-Doblò har utrustats med en 100kW elmotor och ett batteri som med sina 50kWh tillåter en räckvidd på upp till 280km enligt WLTP. Med ”Quick Charge Mode” i upp till 100kW laddas bilen i likström till 80 procent på endast 30 minuter.

Storasyskonet Scudo går å andra sidan att välja i två olika utföranden – med ett batteri på 50 eller 75 kWh. Räckvidden på upp till 330km gör bilen perfekt för den som arbetar runt de svenska stadskärnorna.

För flexibilitetens skull kommer båda modellerna också med traditionella dieselmotorer, som kan köra på biobränslet HVO100.

Se alla aktuella erbjudanden här!

Men det är inte endast drivlinan som kommer göra Doblò och Scudo älskade hos småföretagarna. Här är tre detaljer till som får bilarna att sticka ut:

  • Magic Cargo


Den ”magiska” mellanväggen gör Doblò och Scudo än mer flexibla, då det går att öka med upp till 0,5m3. Doblò kan antingen frakta tre personer i framsätena, eller material upp till 3,44 meter lastlängd eller 4,4m3. 

Scudo har i sin tur – tack vare en fällbar lucka under framsätena – upp till 4,0 meter lastlängd i Maxi-versionen, en lastvolym på max 6,8 m3, och en kapacitet på 1,2 ton. 

  • Magic Mirror


Fiat Doblò:s nya funktion ”Magic Mirror” hjälper föraren att undvika onödiga olyckor när det är ont om plats. På skärmen visas bilder tagna av två kameror monterade på den 5 tum stora digitala backspegeln. Tack vare tre olika vyer får föraren full uppsikt oavsett vilken manöver som måste utföras.

  • Hela 17 aktiva och passiva körhjälpssystem

Fiats advanced driver assistance-system (ADAS) hjälper föraren att komma tryggt och säkert fram till nästa arbetsplats utan onödig stress.

– Fiats transportbilsprogram har en lång och stolt historia även i Sverige. Nu är vi stolta över att för första gången kunna ge kunden valet mellan traditionell dieseldrift, eller helt utsläppsfri körning på el. Oavsett valet kommer våra kunder att få en komfortabel, mångsidig och säker transportbil som är en pålitlig partner i alla lägen, säger Christian Lysholm, Sverigechef för Fiat Professional.

Hitta din lokala Fiat Professional-återförsäljare här!

Förbrukning; blandad körning, WLTP kWh/100km: 19,6-25,7.CO2-utsläpp 0 g/km. Prestandan, förbrukning och räckvidd kan variera beroende på last och övriga körförhållanden.
Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.