En tredjedel av alla företag som startas överlever av olika skäl inte sin treårsdag.

För många små- och medelstora företag kan ett företagslån skapa möjligheter för att lyckas med sin verksamhet.

Men hur ska man tänka som företagare och när passar det att ta ett företagslån? 

Varför ska jag ta ett företagslån under pandemin?

Under pandemin har en del företag, tro det eller ej, gått ännu bättre än före pandemin. E-handlare är ett sådant exempel. Många äldre har på kort tid bytt beteenden och lärt sig att handla online.

Det behöver alltså inte vara ett lån som fungerar som konstgjord andning för mindre välmående företag, utan precis tvärtom - fungera som en extra injektion för företag i tillväxt!

Därför kan ett företagslån vara bra för att skapa tillväxt:

Investera i varulager

Har du ett uppkommande högtryck, behöver varor och betala leverantörer innan du har fått betalt för sålda varor? Då kan ett företagslån vara perfekt för att lösa ett tillfälligt behov.

Investera i marknadsföring

Att marknadsföra sitt företag online/offline, göra om hemsidan eller ta in en byrå som gör det åt dig. Det finns många marknadsföringsaktiviteter som kan öka din försäljning men som du inte har kapital för att satsa på. Däremot kan du se intäkter några månader framåt. T ex om du behöver satsa inför en högtid eller en högsäsong. 

Investera i personal

Du kanske har en säsongsbetonad verksamhet som kräver extra personal under perioder där du kan använda de ökade intäkterna till att betala tillbaka ett kortfristigt lån? 

Investera i maskiner och utrustning

Behöver du investera i ny utrustning eller maskiner för att kunna ta ett uppdrag från en stor kund? Det är vanligt att kunder till oss tar ett lån för att köpa en maskin, utföra ett arbete för en kunds räkning och betala tillbaka lånet för de pengar man har tjänat på uppdraget. Våra företagslån har ingen bindningstid, ingen startavgift eller dolda kostnader. Det betyder att du kan lösa ett lån i förtid - utan att behöva betala för resterande månader! 

Lösa ditt kassaflöde

Har du kanske utställda fakturor och fordringar som du inte har fått betalt för samtidigt som du ska betala löner och andra kostnader? Då kan vi hjälpa dig med likviditeten tills att du har fått betalt av dina kunder.

Betala skatten

Ibland kan det vara svårt att ligga i fas kring skatteinbetalningar, fakturor och andra kostnader. Behöver du ett tillfälligt tillskott av pengar, som kan betalas tillbaka inom några månader, så kan ett företagslån från Qred vara rätt lösning för dig.

Joakim och Erik, Kvalitetsfog i Stockholm.


Hur kan jag få ett företagslån?

Bankerna har många krav och en lång process. Blanketter, resultat- och balansrapporter, bokslut, affärsplaner och fysiska möten med en bankman kan göra att det drar ut på tiden.

Det här tar tid. Tid du som småföretagare inte har. Dels tar möten med banken tid från ditt företag och sen tar det ofta lång tid att få pengarna på kontot. Om du som småföretagare nu ens blir godkänd för ett lån hos banken...

Det finns många uppstickare som är alternativ till bankernas långsamma arbetssätt. Företagslån online, med en nästintill total digital process, brukar vara det snabbaste och enklaste sättet att få finansiering som småföretagare. 

När ska jag inte ta ett företagslån?

Du kanske står i begrepp att satsa på en ny produkt, tjänst eller marknad? Då kan det vara bra att göra undersökningar och se om det finns ett behov. Är du precis i startgroparna till att bilda ditt företag kan det också vara svårt att få ett lån, framför allt från banken. Då finns alternativ på statlig, regional och kommunal nivå för att komma igång. När du har kommit igång och fått lite mer snurr på verksamheten kan vi på Qred hjälpa dig att växa ytterligare.

Du ska också se upp med höga räntor och avgifter som kan bli dyra kostnader för dig som småföretagare. Läs även igenom villkoren noggrant för att se om det finns andra dolda kostnader och om det finns någon bindningstid för lånet. Hos banken ses småföretagare som hög risk och då blir kostnaden också hög. Har du dessutom betalningsanmärkningar, skulder och annat som ses som negativt blir det ännu dyrare – om du ens får ett lån i överhuvudtaget. 

Alternativ till företagslån - Qred VISA!

För dig som inte behöver ett lån, men ändå har löpande kostnader som kan lösas med ett kreditkort, så är vi stolta att presentera: Qred VISA!

Ett företagskort för dig som vill ha ett kostnadsfritt kort, samla alla utgifter på en faktura och få kostnadsfria företagsutlägg upp till 45 dagar.

Läs mer om Qred VISA!


Om Qred

Qred förstår vi läget för Sveriges småföretagare. Man är ofta VD, marknadschef, lagerarbetare och säljare samtidigt. Det kan vara svårt att få tiden att räcka till och en betalningsanmärkning eller likviditetskris kan uppstå lättare än vad man tror. Därför ser vi till helheten när vi bedömer om ditt företag ska få lån eller inte. Hos oss står du i centrum, inte dina eventuella problem.

Så går det till: 

  • Ansökan tar 1 minut
  • Besked inom 1 timme
  • Pengarna utbetalas samma dag

Ett företagslån från Qred har: 

  • Ingen bindningstid
  • Ingen startavgift
  • Inga dolda kostnader

Ansök om företagslån hos Qred!

Lycka till med företaget!

/Christian på Qred

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.