Det handlar inte om att välja längre. Digital kommunikation spelar numera en avgörande roll för företag, stora som små, där mobil- och e-postmarknadsföring utgör några av kärnfaktorerna för att lyckas. Hur gör du för att enkelt skapa Marketing Automation som når din kunder på bästa sätt?

Nu kan du göra det enklare för dig själv att nå ut till dina kunder i en värld som svämmar över av information. Det finns inte längre någon anledning att ens försöka nå ut med budskap som hamnar fel; på fel tid, till fel person, i fel sammanhang. Med datadrivna kommunikationsverktyg har du alla möjligheter att träffa rätt.

Datadriven livscykelmarknadsföring hjälper dig att leverera relevanta beröringspunkter vid varje steg av kundens engagemang med ditt varumärke. När det görs korrekt, förbättrar och utökar denna marknadsföring förhållandet mellan ditt företag och dina kunder – ett win-win-scenario för båda parter.

Att komma igång med marketing automation är ett långvarigt projekt. Med rätt verktyg kan det dock ske på ett flexibelt och kostnadseffektivt sätt. Det är en investering som ger konkreta resultat och ofta betalar sig många gånger om. Genom att automatisera de arbetsuppgifter inom organisationen som tar mest tid kan resurserna fördelas mer effektivt på de viktiga uppdragen.

Rule är ett system som är utvecklat i Sverige under de senaste tio åren. Det används i dag av över 800 företag och organisationer till hjälp för den digitala kommunikationen. Vissa nöjer sig med att mejla och SMS:a sina kunder några gånger per år. Andra har kopplat ihop sina CRM- och e-handelsplattformar med Rule för att även transaktionskommmunikationen ska hanteras från systemet. De flesta väljer dock att använda det flexibla systemet för både nyhetsbrevskampanjer och transaktionsmejl.

5 tips hur du – på bara några minuter! – kan komma igång med en analys av vad din digitala kommunikation kan leda till:

1. Vilka konkreta mål har du med Marketing Automation?
– Öka försäljning, Bygga förtroende, Riktade erbjudanden, Minska manuellt arbete, Konvertera freemium-kunder till betalande, Effektivt vårda leads

2. Hur kan du genomföra Marketing Automation i ditt företag?
– Skapa erbjudanden baserat på tidigare köp, Aktivera kunder som inte gjort något på länge, Välkomna nya kunder, Påminna om rabatter och bonuspoäng

3. Varifrån får du den data som ligger till grund för din MA?
– Statistik från tidigare utskick, Data från CRM, Information som baseras på kundernas agerande på er websida, Relevanta adressregister

4. Vilka parametrar visar om din investering lönar sig?
– Ökad försäljning, Högre kundnöjdhet, Ökat antal leads, Ökat antal passiva kunder som blir aktiva

5. Hur gör jag för att lösa problemet?
– Varför inte testa Rule redan i dag? Genom att registrera ditt gratiskonto på www.rule.se eller mejla direkt på [email protected] alternativt ringa 08-525 075 85 är du igång på några minuter.

Besök oss här

 

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.