Uppmärksamhet är det första steget till att att sälja mer, för det är ju svårt att få nya kunder om ingen vet om att ni finns... Så vad är det bästa sättet att fånga uppmärksamhet på webben? Det är att använda film. Nästan alla föredrar att titta på en kort film istället för att läsa en lång text. Det gäller även din målgrupp, oavsett bransch och oavsett om du säljer en produkt eller tjänst.

Film har ofta en stor påverkan på det resultat du kan få genom din marknadsföring. Du kanske tänker att film inte är så viktigt eller att du helt enkelt inte behöver det – men då går du miste om många fördelar.

Analysfirman Aberdeen gjorde en studie som visade skillnaden mellan företag som använde film och företag som inte gjorde det. Resultatet var nästan chockerande, till fördel för dem som använder film:

  • 50% större ökning av företagets omsättningstillväxt
  • 40% större minskning av kundförvärvskostnader
  • 26% större ökning av företagets vinstmarginal

Så se till att ditt företag har en plan för att implementera film i er marknadsföring. Här har du 7 olika sätt ni kan använda film för att få nya kunder.

1. På er hemsida
Använd film på er hemsida, antingen direkt på startsidan eller på undersidor för en specifik produkt eller tjänst. Företag som använder video får i snitt 41% mer webbtrafik från sökmotorer. (källa: SmallBizTrends)

2. På en landningssida
Driv trafik till en landningssida där ni visar en film och fångar upp kontaktinformation eller säljer en specifik produkt ellet tjänst. Att inkludera en film på en landningssida kan öka konverteringen med 80%. (källa: Unbounce)

3. På sociala medier
Fånga uppmärksamhet och intresse från nya potentiella kunder och bygg upp ditt varumärke på sociala medier. Videoinlägg på Facebook når 135% fler personer än ett inlägg med text och/eller bild. (källa: Socialbakers)

4. I videoannonser
Visa en film som en annons på Facebook, Youtube, LinkedIn eller andra plattformar. Antingen som första kontakt eller retargeting (till exempel att den bara visas för de som besökt din hemsida). Baserat på våra egna resultat så ger videoannonser oftast fler klick och konverteringar för en lägre kostnad, jämfört med att bara använda bild och text.

5. På möten med potentiella kunder eller investerare
Men hjälp av en film kan du se till att ni alltid levererar en perfekt pitch till potentiella kunder eller investerare. Ett klockrent sätt att kicka igång varje möte på rätt sätt.

6. I e-postmarknadsföring
Du kommer säkert märka att du får fler som öppnar mailet och fler som svarar eller klickar på en länk när du lockar med en film. Video i e-post ger 200-300% fler klick. (källa: Hubspot)

7. På mässor
Om ni använder film på mässor så kan ni nå ut till fler personer, eftersom dina anställda inte kan prata med flera personer samtidigt. Men med hjälp av en film som visas på en TV-skärm eller på surfplattor kan ni se till att så många som möjligt får ta del av det budskap ni vill få ut.

Två populära typer av film du kan göra

Reklamfilm
En reklamfilm säljer in din produkt, tjänst eller aktuella erbjudande. Filmen kan antingen bestå av inspelade videoklipp, produktbilder eller tecknade illustrationer.

Vill du se ett exempel? Här är en film vi gjorde åt Flyttkillarna:

Och här är en lite längre tecknad version av filmen:


Vi erbjuder reklamfilmer upp till 30 sekunder från 3997 kr. Läs mer här

Explainer (informationsfilm)
En explainer (eller informationsfilm) är en animerad film på 1-2 minuter som förklarar vad ni gör på ett engagerande och lättförståeligt sätt. Måla upp ett eller flera problem er målgrupp har och visa hur er produkt eller tjänst är lösningen.

Vill du se ett exempel? Här är en film vi gjorde åt Boxly:


Vi erbjuder explainer videos upp till 60 sekunder från 11900 kr. Läs mer här

Vi på Smart Reklamfilm har gjort hundratals filmer åt företag runt om i hela Sverige.
Från idé till färdig reklamfilm – vi sköter alla delar och levererar en färdig film som du sedan äger. Våra priser är alltid fasta, vår process är tydlig och vi ger oss inte förrän du är 100% nöjd.

Vi lägger alltid stor vikt i att göra hela processen så smidig som möjligt för dig. Hela projektet tar inte mer än 30-60 minuter av din tid, även om du aldrig gjort en film förut.

Passa på och beställ din film idag och få 2500 kr rabatt. Nämn bara att du sett vår artikel på företagande.se, så drar vi av rabatten på fakturan. Erbjudandet gäller de första 10 kunderna. Först till kvarn.

Vill du prata med oss innan du beställer? Ring 08 - 519 70 183

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.