Entreprenörskap är inte något som passar alla. De som blivit riktigt framgångsrika entreprenörer är oftast dem som skiljer sig från mängden. De egenskaper som oftast nämns i samband med entreprenörskap är ovanligt god arbetsmoral, övertygelseförmåga, disciplin och uthållighet. Men är detta verkligen tillräckligt? Eller är de egenskaperna nödvändiga överhuvudtaget? Nog kan de säkert underlätta. Men många av de riktigt stora entreprenörerna har inte just de specifika egenskaperna att tacka sin framgång för då de inte har följt den klassiska vägen för att nå toppen. Ibland kan det nämligen vara de - enligt samhället - negativa egenskaperna som i slutändan visar sig vara dina främsta styrkor.

Vi ska därför här nedan nämna tio lite annorlunda tecken på att du bör satsa på att bli entreprenör.

1. Tar gärna saken i egna händer

 Varför göra det på ”det gamla hederliga sättet” när det finns nya sätt? Ja, eller ditt sätt. Du vill ha förklaringar på allt och förstår inte varför man ska gå i gamla hjulspår. Att sitta och titta på är outhärdligt. Du tar hellre ledningen eller kör på egen hand.

2. Hjärnan går på högvarv

När det är dags att sova har du svårt att slappna av och sluta tänka. Affärsidéer kan även komma till dig i drömmarna. Morgonen därpå fortsätter du att tänka på idén vilket distraherar dig från det jobb som du måste utföra.

2. Kallas du för rebellisk?

Storhet är att gå utanför ramen. Därför tycker du även att sådant som politik, lagar och förordningar inte gäller dig.

4. Vill bli utmanad

Du blir lätt uttråkad. Detta kan göra att andra tycker att du är jobbig. Men faktum är att du blir uttråkad av aktiviteter som inte utmanar dig. Därför är exempelvis lektioner i skolan ”tråkiga”. Ett exempel på en sådan entreprenör är Bill Gates. Han hoppade av college men blev sedan en av världens rikaste män.

5. “Jag kan förbättra detta”

Du tänker alltid på hur saker och ting kan bli bättre. Om du exempelvis håller i en hårfön så har du lätt att börja tänka på hur den skulle kunna bli mer praktisk eller effektiv. Dessutom delar du gärna med dig av dina tankar och idéer, även om du inte blivit tillfrågad. Att skriva recensioner på hemsidor som exempelvis produktexperter.com kan därför vara en rolig fritidssyssla.

6. En inre önskan om att starta eget

Entreprenören inom dig bubblar och vill ut men samtidigt är du rädd för att ta steget. Rädslan är grundad på det vårt samhälle lärt oss om att entreprenörskap är mer riskfyllt än ett "fast jobb". Detta trots att sanningen är att det finns osäkerheter med dem båda.

7. Ingen bra uppväxt

Din jobbiga uppväxt har fått dig att vilja bevisa för världen att du är någon.

8. Kallprata är inte din grej

Du har svårt att bara småprata med människor. Det gör dig obekväm och känns som slöseri med tid.

9. Svårt för auktoriteter

Auktoriteter som föräldrar, lärare och chefer har aldrig haft någon kontroll över dig. Överenskomna normer vare sig det är i grupper, samhället eller där du arbetar och lever känns inte som något du behöver bry dig om.

10. Är inte som alla andra

Har du alltid känt dig lite utanför på grund av dina egenheter? Det kan kännas jobbigt i början, tills du börjar inse att dessa egenskaper kan göra dig till en framgångsrik entreprenör. Låt detta därför motivera dig att släppa loss entreprenören inom dig.

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.