Startsida
av Pia Svensson
Pia Svensson
0 foruminlägg
1 artiklar
Många drömmer om att driva eget och vara sin egen chef, men för att lyckas med ett nystartat företag krävs mer än en bra idé. Faktum är att det finns tusentals bra idéer, men inte alla blir ett framgångsrikt företag. De som lyckas med sina startups har ofta en sak gemensamt, de är villiga att arbeta hårt, men det finns även andra viktiga faktorer som spelar roll för vem som lyckas och inte. Nedan finner du våra 10 bästa tips för att lyckas med din start-up:

1. Gör något du älskar

 

Att lägga ner tid och energi på att starta ett företag inom ett område som du inte har något intresse kommer inte göra dig något gott. För att du verkligen ska lyckas gäller det att du är villig att spendera mycket tid och energi på din ide´, vilket naturligtvis blir enklare om du brinner för den.

2. Våga chansa

Man måste våga för att vinna, är ett uttryck som de flesta känner till. Och visst stämmer det. Att vara en risktagare kan betala tillbaka, till exempel när du spelar på casino. Men det betyder inte att du inte kan ta väl kalkylerade risker, såväl i arbete som i nöje - hitta bästa RTP slots.

3. Finns det en marknad, och vad vill den ha?

Innan du sätter igång med din startup kan det vara bra att ta reda på om det faktiskt finns en marknad. Kanske kan du göra en marknadsundersökning, eller sätta ihop en fokusgrupp med personer inom din målgrupp. 

4. Nätverka

Ett bra tips är att ta hjälp och råd av andra som gjort samma resa, eller som har kunskap inom samma bransch. Människor är ofta villiga att dela med sig av sina erfarenheter och sin kunskap. Inte bara kan du får värdefulla tips på hur du lyckas, du kan även undvika fällor som personerna själva gått i. Glöm dock inte att din affärsresa är unik, så lita på din vision.

5. Ta hjälp av de som kan

 

Ibland kan du behöva ta hjälp utifrån. Ingen kan allt, och om du till exempel ska bygga en hemsida till din startup, och detta inte är din expertis, då kan det vara värt att fundera på att ta hjälp av ett proffs. Om du inte är redo att anställa någon i ditt företag kan du välja att köpa en tjänst eller anställa en konsult/frilansare.

6. Registrera ditt namn och varumärke

Att välja rätt namn på ditt företag kan göra stor skillnad. Namnet bör reflektera vad företaget gör, och gärna även förmedla dess unika egenskaper. Bygger företaget på en affärsidé som gynnar miljön? Då är det absolut värt att se till att namnet reflekterar detta. Glöm inte heller att registrera företagets namn hos Bolagsverket.

7. Bygg ett varumärke

För att lyckas behöver du nå ut till den grupp människor som är dina potentiella kunder. Genom att bygga ett varumärke låter du din målgrupp veta vad företaget står för och vad det bör förknippas med.

8. Spendera när det gäller

 

Ibland behöver man spendera företagets pengar för att få det att växa ytterligare. I en startup gäller det dock att vara försiktig. Se till att spara in på onödiga utgifter och satsa istället ordentligt på saker som verkligen kan betala tillbaka. Behöver du hyra ett stort kontor, eller går det bra att jobba hemifrån till att börja med? Kanske kan de insparade pengarna gå till marknadsföring istället?

9. Ge det tid

Att lyckas med en start-up kan ta tid. När du börjar arbeta med ett nytt företag gäller det att vara beredd på det mesta. Om det är en liten startup där du är den enda aktiva personen kan det dröja länge innan det går att ta ut en ordentlig lön. Förbered dig genom att spara upp en buffert, eller se om du kan arbeta deltid med något annat till saker stabiliserat sig.

10. Arbeta hårt och ge ditt allt

Att starta ett nytt företag kräver hårt arbete. Låt inte motgångar slå ner dig eller få dig att tvivla på dig själv. Ta dig istället ann motgångar och se dem som utmaningar där du både kan lära dig något nytt och göra ditt företag ännu bättre. 

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.